Ako ošetrovať suché ruky

krém suché ruky

Keďže prípady ochorenia COVID-19 na celom svete stúpajú, ľudia sú v pohotovosti a hľadajú spôsoby, ako sa chrániť a vyhnúť sa nakazeniu. Jedným z osvedčených spôsobov, ako obmedziť šírenie choroboplodných zárodkov, je samozrejme, umývanie rúk. Veľa ľudí však zabúda, že sušenie rúk je tiež kľúčové pri boji s ochorením a častokrát nevie, ako sa správne starať o túto dôležitú časť tela. Pri nadmernom umývaní a dezinfekcii sa však často stretneme s tým, že máme suché ruky. Ako ich ošetrovať?

Dôležitosť úplného vysušenia

V tomto momente si pravdepodobne všetci dobre uvedomujeme, že umývanie rúk mydlom a vodou po dobu 20 sekúnd sa považuje za zlatý štandard. Ale posledný krok – sušenie čerstvo umytých rúk – sa až príliš často prehliada. Nesušenie rúk v lekárskom prostredí (buď vôbec, alebo nie dostatočne dobre) predstavuje riziko infekcie, pretože mokré ruky zvyšujú riziko infekcie a kontaminácie životného prostredia. Je to preto, že k prenosu baktérií, ktoré lipnú na vlhkosti, dochádza skôr medzi vlhkou pokožkou ako suchou.

Nielen to, ale nadmerné umývanie (najmä horúcou vodou) môže zbaviť pokožku jej prirodzených olejov, čo spôsobí vysušenie a popraskanie pokožky. Táto otvorená koža je potom vystavená väčšiemu riziku infekcie. Koži – a najmä tej na rukách – treba venovať dostatočnú, a hlavne pravidelnú vonkajšiu starostlivosť. Krém v našej ponuke Trixo®-lind 100ml vyhovie vášmu typu pokožky, jeho konzistencia je príjemná a vôbec neoľutujete, keď si zaobstaráte produkty hneď dva. Počas dňa oceníte aj fakt, že sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný film. Krém je alergologicky testovaný, upokojuje pokožku a poskytuje jej intenzívnu ochranu. Je vhodný pre alergikov alergických na alifatické alkoholy a deriváty lanolínu a taktiež je bez farbív.

A čo suché ruky a sušičky vzduchu?

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie by sa ruky mali dôkladne osušiť buď papierovou utierkou alebo teplovzdušným sušičom. Existujú však štúdie, ktoré naznačujú, že sušiče rúk skutočne vyfukujú baktérie, a preto je lepšie sa im vyhnúť, najmä v zariadeniach, ako sú nemocnice a kliniky. Jednorazové papierové utierky sa však zdajú byť najlepšou voľbou, pretože aj látkové utierky môžu zachytávať baktérie. Umývanie a osušenie rúk je jednoduchý spôsob, ako pomôcť sebe a svojmu okoliu. Prečítajte si viac informácií o tom, ako správne dezinfikovať ruky a o tom, ako udržať ruky bez baktérií a podporiť tak váš imunitný systém. Nezabúdajte dávať svojim rukám dostatočnú vlhkosť.

Pozrite si viac z našich noviniek a ponuky na našich profiloch na Facebooku a Instagrame.

Tento článok bol publikovaný v rubrike Blog.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.